Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rån på Långaröd – höganäsare fick stryk när han försökte ta tillbaka bytet

Mellan 17.15 och 17.30 på torsdagen utsattes en höganäsare i 20-årsåldern för rån. Han säger att två okända män tog 5 000 kronor och mobilen ur näven på honom.

En höganäsare i 20-årsåldern larmade polisen om att han utsatts för rån någon gång mellan klockan 17.15 och 17.30 på torsdagen.
Mannen gick längs Långarödsvägen och när han var i höjd med Kullagymnasiet mötte han två okända killar. Enligt polisanmälan hade han 5 000 kronor i handen.
– Han var på väg för att handla och höll pengarna i handen, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, pressansvarig på polisen i NV-Skåne.
En av männen ryckte åt sig kontanterna. Offret försökte ta tillbaka dem.
– Han ska ha fått in en smocka på den andre killen. Då kom rånaren fram och han får ett slag i huvudet, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.
Slaget ska ha varit så kraftfullt att höganäsaren tror att han svimmade av.
När patrullen kom dit ville han inte ha någon ambulans. Polisen kunde konstatera att han hade rodnader och svullnader runt ögonen vid tillfället.
Något närmre signalement på rånarna mer än att det skulle vara två killar i 20-25-årsåldern finns inte. Inte heller har polisen gripit någon misstänkt.
I tumultet kom rånarna även över offrets mobiltelefon.
Gå till toppen