Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

NHL-kontrakt för talangerna

Djurgårdens Tobias Björnfot har skrivit på ett treårigt rookiekontrakt med LA Kings. Arkivbild.Bild: Erland Segerstedt / TT
Djurgårdens 18-årige backtalang Tobias Björnfot har skrivit på ett treårigt rookiekontrakt med Los Angeles Kings.
Björnfot gjorde sju framträdanden i SHL förra säsongen och var också svensk lagkapten i U18-VM. Och det räckte för att väcka LA Kings intresse som draftade honom som nummer 22 i slutet av juni.
Tobias Björnfot väntas dock bli kvar i Djurgården nästa säsong men LA Kings uppges vilja ha med ishockeyspelaren på sitt träningsläger inför NHL-starten. Sedan tidigare har även Frölundas Samuel Fagemo, som draftades i andra rundan, skrivit på ett kontrakt med klubben.
HV71:s Simon Holmström, draftad av New York Islanders en placering bakom Björnfot, skrev även han på ett treårigt rookiekontrakt under dagen.
Därmed har samtliga fyra svenskar som draftades i förstarundan 2019 skrivit på för sina respektive NHL-klubbar. Sedan tidigare har Skellefteås Philip Broberg kritat på för Edmonton och Brynäs Victor Söderström skrivit på för Arizona.
Gå till toppen