Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

NHL-kontrakt för talangerna

Djurgårdens Tobias Björnfot har skrivit på ett treårigt rookiekontrakt med LA Kings. Arkivbild.Bild: Erland Segerstedt / TT
Djurgårdens 18-årige backtalang Tobias Björnfot har skrivit på ett treårigt rookiekontrakt med Los Angeles Kings.
Björnfot gjorde sju framträdanden i SHL förra säsongen och var också svensk lagkapten i U18-VM. Och det räckte för att väcka LA Kings intresse som draftade honom som nummer 22 i slutet av juni.
Tobias Björnfot väntas dock bli kvar i Djurgården nästa säsong men LA Kings uppges vilja ha med ishockeyspelaren på sitt träningsläger inför NHL-starten. Sedan tidigare har även Frölundas Samuel Fagemo, som draftades i andra rundan, skrivit på ett kontrakt med klubben.
HV71:s Simon Holmström, draftad av New York Islanders en placering bakom Björnfot, skrev även han på ett treårigt rookiekontrakt under dagen.
Därmed har samtliga fyra svenskar som draftades i förstarundan 2019 skrivit på för sina respektive NHL-klubbar. Sedan tidigare har Skellefteås Philip Broberg kritat på för Edmonton och Brynäs Victor Söderström skrivit på för Arizona.
Gå till toppen