Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Daniel Ryfa nådde ända fram

Det blev guld för Ängelholmaren under helgens världsmästerskap i flygracing.

Daniel Ryfa efter prisutdelningen för Challenger cup i helgen.Bild: Pressbild Predrag Vuckovic
Det var sista gången som Daniel Ryfas deltog i tävlingarna för den extrema motorsporten flygracing, när han ställde upp i Red bull air race i Ungern 13 till 14 juli.
Då hade han deltagit i sportens världsmästerskap varje år sedan 2014, och slutat tvåa tre gånger. Men den här gången gick satsningen hela vägen.
I söndagens lopp vann han knappt över italienaren Dario Costa inför hundra tusen åskådare vid Balatonsjön vid staden Zamárdi.
”En fantastisk dag vid Balatonsjön. Det här var mitt sista race, även om jag gärna hade velat fortsätta. Det är planetens coolaste motorsport” sa Daniel Ryfa efter avslutat lopp.
Flygracing räknas som världens snabbaste motorsport. Det handlar om extrem lågflygning på tid i en bana knappt 20 meter över marken. Det går oerhört snabbt, uppemot 400 kilometer i timmen.
Red bull air race anses vara den mest avancerade flygutmaningen i världen.
Läs också Ängelholmspilot gör sitt sista race i världens snabbast motorsport
Gå till toppen