Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Traustason ledbandsskadad – Radetinac anmäls

Malmö FF:s Arnór Traustason bärs ut på bår efter en smäll i målområdet under söndagens fotbollsmatch i Allsvenskan mellan Malmö FF och Östersund på Malmö Stadion.Bild: Andreas Hillergren/TT
Malmö FF:s islänning Arnór Traustason bars ut på bår efter en stämpling från Djurgårdens Haris Radetinac i söndagens oavgjorda toppmöte i fotbollsallsvenskan.
Malmös fysioterapeut Jesper Robertsson meddelade udner måndagen att man efter bland annat röntgenundersökning kunnat konstatera att islänningen inte brutit några ben men att han är allvarligt skadad.
”Vi kan bekräfta att det inte är någon fraktur av underbenet eller fotleden. Vår bedömning påvisar dock allvarliga ledbandsskador i fotleden”, säger Robertsson enligt MFF:s webbplats.
Det medicinska teamet vill ännu inte ge någon prognos för hur lång rehabilitering som väntar Traustason.
”Arnór kommer att inleda en rehabiliteringsperiod nu och i dagsläget är det inte aktuellt med någon operation”, säger Jesper Robertsson.
Radetinac straffades inte med något kort, och efter matchen sade Malmös tränare Uwe Rösler att han hoppades få se konsekvenser.
Enligt Aftonbladet kommer nu Malmö att anmäla Radetinac till disciplinnämnden.
– Malmö FF kommer inom kort att anmäla Haris Radetinacs våldsamma tackling på Arnor Traustason, eftersom att den lämnades utan åtgärd från domaren, säger Peter Åhlander, pressansvarig i Malmö till tidningen.
Gå till toppen