Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kastade in rökgranater i polisbostad – döms

Sprejade "ACAB" på väggen och kastade in rökgranater hos polisman i Jönköping – döms nu till två års fängelse. Arkivbild.Bild: Naina Hel n Jåma/TT
En man döms till två års fängelse vid Jönköpings tingsrätt för grov skadegörelse och grovt olaga hot, efter att ha kastat in rökgranater i hemmet hos en polis.
Det var i november förra året som polis och räddningstjänst larmades till en lägenhet i Jönköping. Mitt i natten hade någon krossat en ruta och sedan slängt in flera rökgranater. Bostaden tillhörde en polisman som var hemma med sin familj.
Vid händelsen sprejades även fasaden med bokstäverna ACAB, en förkortning av ”All Cops Are Bastards”.
Mannen, som är i 20-årsåldern, kunde knytas till platsen genom dna-spår från ett buntband som hittades på gräsmattan. Men han fälldes inte på alla åtalspunkter. Åklagaren hade i första hand yrkat på försök till grov mordbrand men rätten ansåg att om avsikten var att anlägga en brand, hade inte rökgranater använts.
Mannen döms även för narkotikabrott och ska förutom fängelsestraffet betala drygt 250 000 kronor i skadestånd.
Gå till toppen