Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Spontan kärlekslördag i Rådhuset

Första lördagen i augusti kan den som vill gifta sig spontant göra det i Rådhuset i Helsingborg. Då håller staden öppet för borgerlig vigsel. Men det finns en del att tänka på innan det är dags.

Lördagen den 3 augusti är det öppet för spontanvigsel i Rådhuset i Helsingborg. Men man kan också gifta sig borgerligt på andra ställen i stan men det kräver lite mer förberedelser.
Platsen är Rådhuset i centrala Helsingborg mitt i högsommartid. Den som känner sig redo för att gifta sig kan på ett enkelt sätt göra det då.
På plats ställer staden upp med två vigselförrättare, Peter André och Inger Nilsson.
Själva ceremonin tar ungefär en kvart och dagen till ära smyckas Rådhuset lite extra men bland annat en blomsterbåge.
Läs också Hjärtekartan: Här gifter sig helsingborgarna borgerligt
Helt spontan kan man dock inte vara om man vill gifta sig. Paret måste se till att ha med sig två vittnen, en godkänd hindersprövning och ett vigselintyg. Hindersprövning och vigselintyg fås av Skatteverket som ofta behöver några veckor på sig att ordna den saken.
Men när alla förberedelser är gjorda är det bara att säga ja och lämna Rådhuset som gifta.
De som väljer att gifta sig just denna dag kan i framtiden, utöver att fira sin bröllopsdag, också högtidlighålla följande händelser som också inträffat just den 3 augusti. Om man tycker det känns kul.
1924. Den första matchen i det som idag är fotbollsallsvenskan spelas. IK Sleipner vann med 3-1 mot IFK Eskilstuna.
1956. Volvo presenterar den nya modellen Volvo Amazon. De första exemplaren kan dock bara köpas i Skövde där den tillverkas.
1963. Karmeliterklostret för nunnor invigs i Glumslöv.
Årligt återkommande på just detta datum firas också Vattenmelonens dag. Och vem vill inte gifta sig på en sådan dag?
Källa: Wikipedia
Gå till toppen