Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

EM-guldet bärgat – nu väntar Linn Grant på islossning

Sommartraditionen med guldmedalj i lag-EM håller i sig. Nu väntar Linn Grant på de riktigt låga scorerna.

Linn Grant på helgens tävlingsbana – Is Molas på Sardinien.Bild: European Golf Association
Rösten är hes, men det är ingen vild segerfest som förstört den.
– Det låter värre än vad det är, väser Linn Grant. Det satte sig på rösten när jag var på väg hem i helgen. Min mest intensiva period börjar nu, så jag har inte tid att bli sjuk.
I lördags var 20-åringen från Viken med om att vinna lag-EM för tredje året i rad. Första gången handlade det om flicklandslaget, de två sista har bärgats med seniorlandslaget. Det märks att hon vunnit förr, Linn Grant låter samlad när hon summerar förra veckans framgångar i Italien.
– Det kändes bra. Det fanns vissa förväntningar, vi kom ändå som regerande Europamästare. Men vi gick in med inställningen att om vi bara spelar som vi kan göra, så borde det lösa sig. Sen ska allt funka också, men tänker man så blir det lite mer avslappnat.
Linn Grant.
Tyskland besegrades med 6-1 i semifinalen och mot Spanien i finalen blev resultatet 5-2. Linn Grant summerar sitt spel som "bra generellt".
– Det gick helt okej under slagspelet tisdag och onsdag, men jag var ändå inte riktigt där jag ville vara. Sen spelade jag bra under matchspelet och det var det viktigaste.
Sveriges herrar – med Christoffer Pålsson från Vasatorps GK i laget – tog också EM-guld i helgen. Det hände på Ljunghusens golfklubb och det var Sveriges första herrtitel på 58 år. Samtidigt var Pålssons klubbkamrat David Lundgren i Paris och tog EM-brons med pojklandslaget.
– Det var sjukt kul att killarna också kunde vinna, säger Linn Grant. Det ser bra ut för svensk golf, sedan några år tillbaka kommer det duktiga spelare från alla håll. Det märks på coacher, stämning och hur vi tar oss an tävlingar. Vi är ett bra gäng.
Den här veckan ska Linn Grant spela en tävling i Abbekås med sin hemmaklubb Rya GK. Därefter åker hon till England för att spela individuella EM och sen direkt efter börjar kvalet till Bristish Open. Där tog hon sig in till huvudturneringen genom att vinna kvalet med fyra slags marginal i fjol.
– Jag känner att jag spelar som bäst när det är många tävlingar i rad, därför är jag taggad inför den här intensiva perioden. Mitt spel är jämnt och jag har inte haft ont i min buktande disk sedan tidigt i våras.
Är det något särskilt i spelet du kämpar med?
– Nej. Jag spelar verkligen inte dåligt. Jag har inte haft de låga scorerna, men heller inga höga. Jag ligger stabilt runt par. Men jag är inte stressad, de låga scorerna kommer alltid när man minst anar det.
Gå till toppen