Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nytt schema ska förlänga Woods karriär

Golfen har aldrig varit det viktigaste i livet. Men det är ändå en del som Tiger Woods vill hålla på med länge.
– Jag har varit tvungen att se över mitt spelschema, säger han.

Tiger Woods pratade om sitt lugnare spelschema på en presskonferens inför British Open.Bild: Matt Dunham/AP/TT
Den amerikanska världsfemman drar snabbt igenom livets prioriteringar. Tiger Woods säger att föräldrarna alltid har haft en permanent topplats och sedan han fick sina två barn har de också varit där uppe.
Sedan kommer golfen.
– Det har aldrig varit det viktigaste i mitt liv, det har bara varit en del av mitt liv, säger han.
– Det är en sak som jag i stort sett har sysslat med under hela mitt liv men det har aldrig varit det viktigaste.
Även om 43-åringens sysselsättning inte är det allra viktigaste, är det ändå en del av hans liv som han inte vill sluta med.
Och för att lyckas vara en del av golfvärlden i många år framöver har han känt sig tvungen att se över spelschemat.
Fjolårets hektiska säsong kommer nämligen i längden inte vara hållbart för en kropp som har tagit sig igenom flera skador, där den efterhängsna ryggen – totalt fyra operationer – var sånär på att sätta stopp för karriären 2017.
– Förra året spelade jag 17 tävlingar, och det var för många. Till det här året har jag varit tvungen att se över schemat för att inte spela för mycket. Jag vill spela så länge jag bara kan, och om jag spelar för mycket kommer jag inte vara kvar här särskilt länge, säger han.
Woods – som på Royal Portrush jagar sin fjärde seger i British Open – tog tre, fyra veckor ledigt efter segern i US Masters i april och efter fjolårets major på Carnoustie var han ledig i tre veckor.
Han säger att en bättre planering är nödvändig för att i fortsättningen kunna vara med i toppen av tourens största tävlingar, även om han i dagsläget är osäker på vilket upplägg som är det bästa för karriären.
– Just nu försöker jag att lista ut det och testar att spela tillräckligt så att jag kan vara med och konkurrera och vinna tävlingar, säger Tiger Woods.
Gå till toppen