Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Traumatiserade får hjälp av Rädda Barnen

Barn som upplevt svåra saker kan från slutet av september få samtalsstöd av Rädda barnen. De vill vara ett komplement till socialtjänsten och Barn- och ungdomspsykiatrin.

Både Agneta Rönn och Agneta Frick har jobbat länge med utsatta barn. ”Tillsammans har vi 80 års erfarenhet”, säger Agneta Rönn.Bild: Niklas Gustavsson
– Vi har jobbat så länge att vi har sett att det förebyggande arbetet bland utsatta barn och unga brister, säger Agneta Rönn.
– Många förstår inte hur viktigt det är att prata med barn som varit med om ett trauma. Det är min erfarenhet och övertygelse, säger kollegan Agneta Frick.
Både Agneta Rönn och Agneta Frick har under flera år arbetat inom skolan och socialtjänsten med barn och familjer som har det besvärligt.
Stödgrupperna är för barn mellan 7 och 18 år. De arrangeras i samarbete med Barkåkra församling i Svenska kyrkan och Sensus studieförbund.
De som deltar i stödgrupperna får träffa andra med liknande svårigheter och få strategier, information och stöd. I grupperna ska man bland annat prata om psykisk ohälsa och sorg och hur det kan kännas i våra kroppar.
Agneta Rönn och Agneta Frick tror inte att barnen som behöver stöd själva kommer att höra av sig.
– Sjukvården kanske känner att vår verksamhet hade passat bra och förmedlar vår kontakt. Eller skolkuratorerna, de är också viktiga för oss, säger Agneta Rönn.
Men alla barn och unga, och vuxna, är välkomna att höra av sig, säger hon.
– Det ska vara lättare att ta kontakt med oss än att vända sig till socialtjänsten eller Bup. Det behövs mellanformer som det är lättare för föräldrar att ta kontakt med.
Den 25 september äger det första gruppsamtalet rum, i Skäldervikens församlingshem.
”Folk mår sämre idag och det påverkar barnen i allra högsta grad”, säger Agneta Rönn.Bild: Niklas Gustavsson
Stödgrupper för barn som upplever sjukdom, psykisk ohälsa eller sorg.

null

Verksamheten är ett samarbete mellan Rädda Barnens lokalförening i Ängelholm/Båstad, Svenska kyrkan, Barkåkra församling och Sensus studieförbund.

Var: Skäldervikens församlingshem, Ängelholm.

Vänder sig till barn i kommunerna Ängelholm, Båstad, Klippan och Åstorp.

När: Varje onsdag, med start den 25 september.

För mer information, hör av dig till:

Agneta Frick, 0733-948651, agnetafro@hotmail.com

Agneta Rönn, 0725- 264515, agneta.ronn@telia.com

Läs också 14-åring nekades vård hos Bup efter självmordsförsök
Läs också Barn- och ungdomspsykiatrin: ”Har man uttryckt självmordstankar då är man högprioriterad”
Gå till toppen