Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Vattenläget stabiliserat i Båstad

Fortsatt bevattningsförbud gäller för Båstad, även om dricksvattenförbrukningen minskat till det som beskrivs som rimliga nivåer.

Det var den 12 juli som Nordvästra Skånes vatten och avlopp, NSVA, införde bevattningsförbud i Båstads kommun. Ett förbud som enligt NSVA gett önskad effekt.
Därifrån meddelades under tisdagen att dricksvattenförbrukningen minskat till ”rimliga nivåer” men att situationen fortsatt är ansträngd. Därför ligger förbudet kvar till vidare.
NSVA:s personal har de senaste dagarna patrullerat i kommunen för att informera om förbudet samt för att kontrollera att det följs. Det är en insats som enligt NSVA ska ha bemötts positivt av de flesta.
Några som kände till bevattningsförbudet men ändå valde att vattna har tillrättavisats, medan andra som inte kände till det men ändå vattnat har fått information om vad som gäller.
Samtidigt meddelar NSVA att belastningen på dricksvattenproduktionen och distributionen fortsatt är mycket hög även om förbudet gett önskad effekt. Enligt NSVA finns det inte utrymme för bevattning med anledning av att turistsäsongen pågår och att många då befinner sig i kommunen.
Gå till toppen