Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ankarplats för stöldgods avslöjad i Klippan

En central för stöldgods upptäcktes på en gård i början av veckan. Men de som bor där är inte misstänkta.

Det var efter ett inbrott på en byggarbetsplats i Helsingborg som tips ledde polisens underrättelsearbete mot Klippans kommun. Vid inbrottet stals bland annat en avancerad färgspruta monterad på en vagn. Värdet på sprutan var cirka 140 000 kronor.
På måndagsförmiddagen togs beslut om husrannsakan på en ensligt belägen gård utanför Klippan. Flera polisenheter deltog i tillslaget, bland annat polisens fokusgrupp.
I en lada på gården hittades förutom färgsprutan mängder av verktyg och maskiner. Bland annat kunde man ganska snart identifiera ett mätinstrument värt omkring 80 000 kronor som stulits på en byggarbetsplats i västra Sverige.
— Det står helt klart att det var en så kallad ankarplats, det vill säga att kriminella samlar ihop grejer för att skicka dem vidare, säger polisens informatör Rickard Glantz.
Personerna som bor på gården har enligt honom avförts från polisutredningen.
— De visste inte om det. Föremålen låg i en lada på deras mark, men de hade inte varit där på länge.
Läs också Svenska ankarmän banar väg för utländska stöldligor
Läs också Tullen klarar inte att stoppa de utländska stöldligorna
Läs också Skånes bönder drabbas hårt av utländska stöldligor
Gå till toppen