Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera Cosa nostra-medlemmar gripna

En av de 19 gripna förs till häkte i Palermo i södra Italien. Italiensk polis och amerikanska FBI har i en samordnad razzia slagit till mot sicilianska maffian Cosa nostra.Bild: Igor Petyx/AP/TT
Italiensk polis och den amerikanska federala polisen FBI har gripit 19 medlemmar inom den sicilianska maffian, känd som Cosa nostra, i samordnade razzior. 18 personer har gripits i Italien och en person i USA.
Bland de gripna finns Thomas Gambino, som FBI anser vara en viktig spelare inom den organiserade brottligheten i New York.
Flera medlemmar i maffiafamiljen Inzerillo har också gripits. Inzerillofamiljen flydde till USA efter att dess ledare Salvatore Inzerillo mördades 1981, under det tioåriga kriget mellan olika rivaliserande klaner i Cosa nostra.
Maffialedaren Salvatore ”Totò” Riina tros ha gett order om mordet på Inzerillo, liksom över hundra andra mord. Men den 87-årige Riinas död i fängelset för två år sedan har inneburit en möjlighet för Inzerillo-familjen och dess allierade att återta makt.
Utredningen har visat ”de starka band som etablerats mellan Cosa nostra i Palermo och amerikansk organiserad brottslighet”, uppger den italienska polisen.
Gå till toppen