Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: Vilda västern i Landskronatrafiken

Alltför höga farter på vägarna, menar insändarskribenterna.

Vi vet ännu inte orsaken till den våldsamma trafikolyckan i hörnet av Öresundsgatan/Svanegatan i söndagskväll där två bilar kolliderade i hög fart eftersom polisutredningen inte är klar. Airbag löstes ut i båda bilarna och en av bilarna kastades genom staketet in i en trädgård.
Att det är rena vilda västern i Landskrona på sina håll är det säkert många som håller med om. Flera gator och vägar i kvarteret för olyckan möjliggör höga farter och buskörningar. Det gäller t.ex. Artillerigatan, Carl den XI:s väg och Strandvägen.
Det förekommer också en hel del onödig trafik på sena kvällar till parkeringsplatserna vid Granet.
Trots flera påpekanden från boende i området görs inget åt varken farten förbi Granet eller att det saknas belysning och rejäla farthinder.
En viktig orsak är att trafikkulturen inte är den bästa i Landskrona. En trafikkultur som kommunens förvaltningar och de politiker som styr och styrt i kommunen vill göra någonting åt!
Det saknas också numera en särskild trafiknämnd för att ta hand om denna fråga.
Istället är det en sammanslagen Teknik och Fritidsnämnd (som har en mängd andra arbetsuppgifter på sitt bord) som ska se till att den offentliga miljön ger en ökad trygghet, tillgänglighet och trivsel. Som också ska ansvara för bl.a parkering, trafiksäkerhet och väghållning.
Gör den det?
Birgitta Alm och Per Nordlund
Gå till toppen