Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny jättebyggnad planeras i Norra Varalöv

Catena vill bygga ytterligare en logistikbyggnad i e-handelsområdet i södra Ängelholm. Vem hyresgästen blir är ännu inte klart.

På den tomma tomten bortanför Catenas jättelager för Boozt planeras ännu en byggnad.Bild: Niklas Gustavsson
Nu är det dags för ett nytt steg i utbyggnaden av e-handelsområdet i Norra Varalöv. Fastighetsägaren Catena vill komplettera de två nuvarande logistikbyggnaderna där hyresgästerna Boozt och Dream logistics har verksamheter, med ytterligare en jättebyggnad.
Enligt bygglovsansökan så ska det bli en logistikanläggning på cirka 22 000 kvadratmeter, i storlek någonstans mittemellan de två tidigare som är på 15 000 respektive 43 000 kvadrat.
Byggnaden ska placeras utmed motorvägen, norr om Boozt. På ritningarna finns det en gångpassage mellan den nya byggnaden och Boozts befintliga, men om det är Boozt som blir den nya hyresgästen är inte klart.
– Nej, det är inget jag kan bekräfta. Det pågår förhandlingar med en hyresgäst men de är inte klara än. Vi skickade in en bygglovsansökan för att kunna komma igång i tid, säger Göran Jönsson, Catenas regionchef i Helsingborg.
Det innebär att spaden kan vara i jorden till hösten om bygglovet klubbas, med en inflyttning ett år senare.
Enligt Catena så har e-handelsområdet i Ängelholm ett läge som uppfyller alla krav med närhet till alla större transportstad.
Utvecklingen av området bidrar också till att sätta kommunen på kartan som ett centrum för e-handelslogistik, kommenterar Göran Jönsson.
Den nya logistikbyggnaden blir den sista riktigt stora i det etablerade området i Norra Varalöv, men det finns redan planer på ytterligare utbyggnad med e-handel i fokus. I september förra året köpte Catena ett stort markområde väster om det nuvarande.
Området är cirka tre gånger större än det nuvarande e-handelsområdet och det krävs en ny detaljplan innan någon ny etablering kan göras på jordbruksmarken. Det detaljplanearbetet pågår.
Läs också Dream Logistics drömmer om att dubbla anläggningen i Norra Varalöv
Läs också Börsnoterade Catena storsatsar i Ängelholm
Läs också Svartbygget i Norra Varalöv har blivit vitt
Gå till toppen