Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Våt kamp på Lagunens strand

I Lagunen samlades stora och små pirater under onsdagen för en allas vattenkamp mot alla.

De barn som hann först till guldmynten på sandkullen på stranden vann varsin isdryck i Lagunens bar.Bild: Marcus Bornlid Lesseur
Närmare 300 barn har under onsdagseftermiddagen samlats på Lagunens strand, utrustade med hinkar och vattengevär.
På given signal rusar de mot andra sidan stranden. Där ligger två guldmynt utplacerade på en sandkulle, och de barn som lyckas lägga vantarna på dessa kan därefter inkassera en isdryck i strandbaren.
Förutom barnen står vuxna iförda piratmunderingar utspridda på stranden, vilka sprutar ner tävlingsdeltagarna med vattenslangar i det att de rusar mot guldmynten. Strax därpå, när två lyckligt lottade norpat åt sig skatten på kullen, vänder dock barnen sina vapen mot de vuxna. Fullskaligt krig utbryter.
Kira Warming, Elvira Wohlert, Majken Östberg och Signe Östberg planerade att omringa Jonny Karlsson från Cityidrott.Bild: Marcus Bornlid Lesseur
Vattenkriget arrangeras av Cityidrott, inom ramen för deras aktiviteter på Sommar i Lagunen. Signe Östberg, 11, befinner sig på stranden tillsammans med sin syster Majken Östberg, 9, och vännerna Kira Warming, 10, och Elvira Wohlert, 8. Hon tycker att det bästa med eventet är att det är en allas kamp mot alla.
– Om det hade varit alla mot Majken hade det inte varit lika roligt. För då hade hon fått mer vatten på sig än alla andra. Nu kan man spruta på vem som helst, säger Signe Östberg.
Kira Warming säger att tjejgängets huvudsakliga ambition är att ge Cityidrotts projektledare Jonny Karlsson en match under vattenkriget.
– Han är bäst av alla. Men vi ska omringa honom och spruta ner honom. Även fast det är lite svårt nu när han har en vattenslang, säger hon.
Jonny Karlsson, projektledare på Cityidrott, var nöjd med uppslutningen på stranden.Bild: Marcus Bornlid Lesseur
Och slangen tänker han inte släppa ifrån sig.
– Vi vuxna måste ha lite försprång gentemot barnen, säger Jonny Karlsson, varpå en vattenbomb landar på Landskrona Postens reporter till en grupp 10-åringars stora förtjusning.
Jonny Karlsson tillägger att han är nöjd med uppslutningen på stranden.
Cityidrott uppskattar att omkring 300 barn tog del av vattenkriget på Lagunens strand.Bild: Marcus Bornlid Lesseur
– Det här är utan tvekan Landskronas största vattenkrig. Solen är med oss, och det har till och med kommit fram föräldrar och frågat om de får vara med. Och det är klart att alla som har barnasinnet i behåll får vara med och spruta.
Gå till toppen