Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ängelholm Outdoor spränger rekord

I år ökar antalet lag i innebandyturneringen Ängelholm Outdoor med tio procent. Från 540 lag förra året till 600 lag i år.

Under två veckor kommer 600 lag att spela innebandy på åtta planer i Skälderviken. Glenn Stjernkvist är en av de som håller i arrangemanget.Bild: Niklas Gustavsson
Under två veckor kommer det spelas omkring 3 000 matcher på Ängelholm Marina Arena i Skälderviken.
Enligt arrangören Glenn Stjernkvist hade turneringen faktiskt kunnat vara ännu större.
– Ser man bara på antalet lag och matcher klarar vi några lag till. Däremot är det problem med parkeringarna. Både om vi spelar i Skälderviken eller om vi, på grund av dåligt väder, måste flytta in i tre idrottshallar i centrala Ängelholm. Dessutom är boendet ett problem. Jag tror inte det finns många lediga bäddar i nordvästra Skåne de här veckorna, säger Glenn Stjernkvist.
Han räknar med att kommer mellan 5 000 och 6 000 spelare och ledare till turneringen.
Sedan kan det komma lika många föräldrar och vänner för att titta på.
– För många är detta en stor familjeaktivitet. Redan nu har vi fått frågor om när vissa åldersklasser spelar i nästa års turnering, så de kan planera semestern, säger Glenn Stjernkvist.
Glenn Stjernkvist räknar med att 40 procent av de omkring 5 000 spelarna är tjejer.Bild: Niklas Gustavsson
Till Ängelholm kommer lag från stora delar av Sverige, men även lag från Danmark, Finland och Norge. Det finns spelare från knatteligans sex-sjuåringar och till medelålders i motionsklasserna.
– Detta är ett kul alternativ till vanlig innebandy. Här spelar vi på planer som är ungefär en tredjedel så stora som normalt. Varje lag har tre spelare plus målvakt. Det blir fler mål och det händer mer i ett högra tempo och det verkar de flesta uppskatta, säger Glenn Stjernkvist.
Turneringen började som Råbocka Outdoor 2009. Då deltog 140 lag. Nu är man alltså mer än fyra gånger så många.
De senaste fyra åren har den spelats i Skälderviken. Där pågick i veckan arbetet med att se till att planer, sarger, läktare tält och allt annat kom på plats.
Det vinnande konceptet i Skälderviken — att innebandy är inne när den ute — märks på många sätt.
– Det här är perfekt. Alla har nära till havet och stranden mellan matcherna, säger Glenn Stjernkvist.
Under tolv dagar de närmaste två veckorna spelas det på åtta planer mellan klockan 9.30 och 19.
– Vi har har ett system som gör att det är speluppehåll på torsdagarna, då ser vi över anläggningen och laddar upp.
Gå till toppen