Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ängelholmskrögare skönstaxeras efter utredning av Skatteverket

En krögare i Ängelholm har krävts på drygt 400 000 kronor i skatt och arbetsgivaravgifter efter Skatteverkets genomgång av bokföringen.

Krögaren har numera avyttrat verksamheten, men bokföringen från förra året lever kvar och har granskats av Skatteverket. Allvarliga brister upptäcktes i såväl intäktsredovisning som bokföring.
Enligt Skatteverkets sammanställning saknas förklaring till drygt 788 200 kronor inklusive moms. Nästan 300 kortbetalningar har inte kunnat matchas mot kvitton. Samma gäller för flera tusen swishbetalningar. Det finns fler anmärkningar och brister redovisade i utredningen.
Ägaren har gjort flera invändningar och förklaringar till den bristfälliga redovisningen. Kassaregistret har varit sönder. Svinnet var stort. Personalliggaren blev stulen. Ett betydande belopp hade försvunnit ur kassaskåpet.
Men Skatteverket bedömer inte allt detta som sannolikt. Underlaget är så bristfälligt att beskattningen måste bestämmas skönsmässigt, totalt drygt 400 000 kronor enligt beslutet.
Gå till toppen