Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Brittiska parlamentet röstade mot smygbrexit

Brittiska parlamentet har godkänt ett förslag som gör det svårare för nästa premiärminister att "smyga" Storbritannien ut ur EU. Arkivbild.Bild: Frank Augstein/AP/TT
Brittiska parlamentsledamöter har godkänt ett förslag som gör det svårare för nästa premiärminister att tvinga fram en hård brexit genom att kringgå parlamentet.
De föreslagna åtgärderna, som gick igenom med röstsiffrorna 315 mot 274, ska förhindra möjligheten att entlediga parlamentet mellan den 9 oktober och 18 december, uppger BBC.
Favorittippade premiärministerkandidaten och brexitören Boris Johnson har sagt att Storbritannien måste lämna EU den 31 oktober, med eller utan avtal.
I tisdags rapporterade Sky News att Johnson ska planera att hålla sitt ”Queen's speech” – det tal som inleder parlamentsåret och där regeringen lägger fram sitt program – i november. I praktiken skulle det kunna ge Boris Johnson en två veckor lång lucka att lämna EU utan avtal enligt det förutbestämda datumet den 31 oktober utan parlamentets backning, eftersom ledamöterna tidigt i november är lediga.
Johnson själv har varken bekräftat eller förnekat planen.
Rättad: I en tidigare version angavs felaktigt varifrån informationen om Johnsons tal kom.
Gå till toppen