Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Förbundsbasen vill ha släktforskardagar i Norrland

Vilken stad och förening tar han om Släktforskardagarna 2022?

Släktforskardagar i Norrland om tre år – det är nu ett önskemål från Sveriges Släktforskarförbunds ordförande Erland Ringborg.
Det är sedan tidigare klart att Borås arrangerar i år. Skövde tar hand om evenemanget 2020. Göteborg står som värd 2021 (då staden fyller 400 år).
– Men det är fortfarande mycket oklart vilken förening som vill hålla i Släktforskardagarna 2022. Det vore bra om vi kunde lämna sydvästra sidan av Sverige och vara i Norrland eller Mellansverige. Men det krävs en förening med flera eldsjälar. Om inte eldsjälar finns blir det heller ingen ansökan, säger Erland Ringborg, ordförande i Sveriges Släktforskarförbund.
Han vill sprida arrangemanget till hela Sverige.
– Därför vore det bra med ett rejält steg norrut, säger han.
Släktforskardagarna i Borås 24-25 augusti arrangeras av Borås Släktforskare i samarbete med Sveriges Släktforskarförbund och Borås stad. Det blir 30 föreläsningar, ett 70-tal utställare och en rad publika kringarrangemang. Släktforskardagarna brukar locka omkring 5 000 besökare.
Släktforskardagarna har arrangerats sedan 1987 då Lund (Skånes Genealogiska Förening) stod för värdskapet. De senaste åren har släktforskarna samlats i Karlstad (2014), Nyköping (2015), Umeå (2016), Halmstad (2017) och Växjö (2018).
Gå till toppen