Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fyra saker att göra i helgen i Ängelholm

Fika i hatt, titta på kor, gå på loppis eller lyssna på blåsmusik?

Mjölkgården Östergårda i Tåstarp utanför Munka Ljungby är en av gårdarna som har öppet hus på lördag. (Korna på bilden kommer från en annan plats.)Bild: Henrik Montgomery/TT
Sju gårdar i Ängelholms kommun bjuder på lördag in till Öppen gård för att ge fler chansen att lära sig om det gröna näringslivet. Det finns möjlighet att träffa både kor, gäss, grisar och hästar och se hur man producerar bland annat mjölk, grönsaker och vin. Öppettiden är 10 till 15. Läs mer detaljer här om gårdarna och hur du hittar hit.
Engelholm Marching Band är inspirerad av de amerikanska High School-banden medan marschexercisen kommer från de svenska militärorkestrarna.Bild: Christian Törnqvist
Vid två till tillfällen i juli gör Engelholm Marching Band och Lergöksorkestern, med barn i åldrarna fem till tolv år, en gemensam och gratis konsert på Stortorget i Ängelholm. Nu på lördag, 20 juli, ställer de upp klockan 11 och underhåller en halvtimme framåt.
Ellen Henny Nielsen shoppar loss på Klotets loppisBild: Emmalisa Pauly
På söndag, 21 juli, fylls hela bygatan i Vejbystrand med loppisbord, garagefynd, fikaförsäljning och lokalproducerade grönsaker. Dessutom öppnas caféer i trädgårdar. Både entré och parkering är gratis. Tiderna för byaloppisen är mellan klockan 11 och 14 på Vejbyslätts bygata.
Hatt kan kännas helt rätt i en kulturskyddad skolmiljö från 1875, som Gånarps byskola är.Bild: @imageAuthorName
Flera söndagar under sommaren blir det på kafferep med hatt i Gånarps byskola. I skolsalen och trädgården kan man fika på hembakat kaffebröd och även om alla besökare är välkomna är någon form av huvudbonad en bonus. Öppet mellan klockan 13 och 17, då man även kan se byskolans hemslöjdsutställning.
Gå till toppen