Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Iran redo att ”rädda” kärnenergiavtalet

Irans president Hassan Rohani säger att landet är berett att "lämna alla dörrar öppna" för att rädda kärnenergiavtalet. ArkivbildBild: Vladimir Voronin/AP/TT
Iran är berett att ”lämna alla dörrar öppna” för att rädda kärnenergiavtalet från 2015. Det sade landets president Hassan Rohani i ett telefonsamtal med Frankrikes president Emmanuel Macron på torsdagen, enligt iransk statlig tv.
Rohani uppmanar också Europa att intensifiera ansträngningarna för att rädda avtalet. Det var också något som den ryske presidenten Vladimir Putin och Emmanuel Macron var eniga om när de talades vid på telefon på torsdagen. Samtidigt betonade de att kärnenergiavtalet är väsentligt för säkerheten i Mellanöstern.
Iran uppgav i förra veckan att landet överskridit den grad för urananrikning som slogs fast i kärnenergiavtalet. President Donald Trump har också anklagat Iran för att inte följa avtalet – trots att USA, på hans eget initiativ, inte längre är med i det.
Gå till toppen