Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kristina Nilsdotter sprider glädje och tankar

Årets sommarutställning på Galleri Moment i Ängelholm står Kristina Nilsdotter för.

Kristina Nilsdotter, som är född i Luleå, ställer de närmaste fyra veckorna ut på galleri Moment i Ängelholm.Bild: Niklas Gustavsson
För den Luleåfödda konstnären är detta hennes andra utställning i nordvästra Skåne på ganska kort tid. Förra sommaren hade hon en utställning i Klippans konsthall.
– Utställningen i Klippan gick väldigt bra och jag hoppas att det ska gå bra den här gången också. Det är förmodligen inte samma publik, säger Kristina Nilsdotter medan hon hänger utställningen.
Bland det Kristina Nilsdotter ställer ut finna många olika föremål som skapar både glädje och allvarligare tankar.Bild: Niklas Gustavsson
Hennes konstverk är ofta färgglada och skapar glädje. Men det ger också betraktaren möjlighet att fundera vad bilderna betyder.
– Mina motiv har de senaste åren mest varit figurativa och stor del av mitt arbete har råkat ta sig vägen in i de oskrivna sagornas riktning. Men mina idéer och min inspiration spretar även åt flera andra håll, säger hon.
Det andra gången på ett år som Kristina Nilsdotter ställer ut i nordvästra Skåne.Bild: Niklas Gustavsson
Kristina Nilsdotter ställer ut konstverk från 2009 på Galleri Moment. Det finns många spännande figurer och motiv. Bland annat en indian. Dessutom ställer hon ut skulpturer. Bland annat en i betong.
– Jag har aldrig varit i USA eller Kanada, men det bara blev en indian när jag började måla, säger hon.
Tidigare i år fick Kristina Nilsdotter Kirunastipendiet som vilken konstnär som helst i Sverige kan få.
– Det är jag väldigt stolt och glad över. Det är flera duktiga konstnärer som fått det. Bland annat Lars Lerin, säger hon.
Utställningen har vernissage lördagen den 20 juli klockan 11-14. Därefter är den öppen tisdag-fredag klockan 12-17 och lördagar klockan 10-14 till och med den 10 augusti.
Gå till toppen