Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Paul McCartney gör musikal av filmklassiker

Paul McCartney skriver musik till musikalversionen av filmklassikern "Livet är underbart".Bild: Rob Grabowski/Invision/AP/TT
Beatles-legendaren Paul McCartney skriver musik och text till en ny musikal baserad på Frank Capras klassiker ”Livet är underbart” från 1946, skriver The Guardian.
Musikalversionen av julfilmsklassikern, som handlar om en ängel som skickas till jorden för att hindra en man från att ta sitt liv, produceras av Bill Kenwright.
– Att skriva en musikal hade aldrig varit något som lockade mig, men Bill och jag träffades tillsammans med Lee Hall och snackade lite och jag började tänka att det här kan bli både intressant och kul, säger Paul McCartney om projektet, enligt The Guardian.
Lee Hall, som också skriver musik till musikalen, har tidigare bland annat skrivit manus till musikalversionen av Billy Elliot.
”Livet är underbart” beräknas ha premiär sent 2020.
Gå till toppen