Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

IS tar på sig självmordsattack på Sinaihalvön

Egyptiska armésoldater patrullerar i ett pansarfordon i norra Sinai. Arkivbild.Bild: TT/AP
Två personer har dödats i en självmordsattack riktad mot säkerhetsstyrkor på Sinaihalvön i Egypten, enligt sjukvårds- och säkerhetskällor. Det ena dödsoffret i bombattacken var civil och den andra var en medlem ur säkerhetsstyrkorna.
Terrorrörelsen IS påstår sig ligga bakom dådet.
Bombmannen dödades av säkerhetsstyrkor i närheten av en gränskontroll, säger en talesperson från den egyptiska militären i ett uttalande. Talespersonen bekräftar också att en person från de väpnade styrkorna dödats.
Självmordsattacken inträffade i staden Sheikh Zuweid.
Händelsen inträffar dagen efter att fyra huvudlösa kroppar hittats på en tom gata i staden Bir al-Abd i norra Sinai. Offrens familjer hade tidigare anmält att de fyra männen kidnappats.
Militanta islamister, vissa av dem med kopplingar till IS, är aktiva på den oroliga Sinaihalvön. I februari förra året inledde egyptisk militär en storskalig insats i regionen.
Gå till toppen