Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Argentina terrorstämplar Hizbollah

USA:s utrikesminister Mike Pompeo (mitten) och hans argentinske motsvarighet Jorge Faurie (till höger) vid en minnesstund för offren för bombdådet mot ett judiskt center 1994.Bild: Natacha Pisarenko
Argentina fryser den libanesiska shiarörelsen Hizbollahs tillgångar i landet och stämplar organisationen som ett säkerhetshot. Tillkännagivandet kommer 25 år efter bombattentatet mot ett judiskt center i Buenos Aires som krävde 85 människoliv.
Iran och Hizbollah anklagas för dådet, något de förnekar. Shiarörelsen utpekas också som ansvarig för en attack mot den israeliska ambassaden i Buenos Aires 1992, då 29 människor dödades. Frysandet av tillgångar placerar automatiskt Hizbollah på landets lista över terrororganisationer, enligt en regeringskälla.
Samtidigt är USA:s utrikesminister Mike Pompeo på besök i landet. På fredagen tillkännagav USA att sanktioner införs mot Hizbollahledaren Salman Raouf Salman, som misstänks ha planerat bombdådet mot det judiska centret 1994. En belöning på sju miljoner dollar har också utfärdats för information om var Salman befinner sig.
Gå till toppen