Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Anders Lindegaard klar för HIF – men kan snart lämna

HIF:s målvaktskris är över. Anders Lindegaard har presenterats som ett nyförvärv.

Anders Lindegaard, här i Burnleytröjan.Bild: CRAIG BROUGH
På torsdagsförmiddagen kunde HD-sporten avslöja att danske målvakten Anders Lindegaard var klar för HIF.
Klockan 14 bekräftades nyheten. HIF meddelar på sin hemsida att Lindegaard skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2021. Utan att förklara närmare skriver HIF också att "av personliga skäl kan kontraktet dock komma att brytas redan i närtid."
Lindegaard kommenterar övergången så här på HIF:s hemsida:
– Det känns väldigt bra. Jag vet att fansen är fantastiska, att arenan är fin och att Helsingborg andas fotboll. Med det jag vill och det klubben vill känns det som en ”perfect match”. Jag vet hur viktigt kultur är i fotboll. Det handlar inte bara om färdigheter och hur långt man kan löpa, det handlar om en kultur där man vill spela för varandra, för klubben och att vilja prestera. Jag ser fram emot att komma igång med träningar och matcher, säger nyförvärvet.
HIF jobbar nu på att få Lindegaard spelklar till lördagens bortamatch mot AIK.
– Anders är en rutinerad målvakt som de allra flesta känner till. Han är en väldigt bra målvakt med lång erfarenhet av toppfotboll i England som kompletterar vår målvaktsbesättning på ett bra sätt, säger huvudtränare Henrik Larsson.
Målvaktsjakten blev akut i måndags då Kalle Joelsson skadade sitt ena knä så allvarligt att han måste opereras. 16-årige Ian Pettersson gjorde ett starkt inhopp, men med tanke på att även Pär Hansson är borta på obestämd tid är behovet av förstärkning skriande.
Spelande sportchefen Andreas Granqvist sa så här till HD-sporten i fredags [innan Kalle Joelsson skadade sig]:
– Vi har en lista med målvakter som vi följer och det stämmer att Anders Lindegaard finns på den listan, säger HIF:s lagkapten Andreas Granqvist.
Det var under vintern säsongen 2010/2011 som Sir Alex Ferguson värvade dansken till Manchester United. Det blev en kamp mellan Lindegaard och den spanske talangen David de Gea om platsen mellan stolparna.
Kampen vanns av dansken. Dock skadade han sig senare på en träning och de Gea blev med tiden en ikon i klubben.
Nu blir Helsingborgs IF nästa adress för 35-årige dansken som representerat Odense, Kolding, Aalesund, Manchester United, West Bromwich, Preston North End och Burnley.
Gå till toppen