Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ett halvår senare – regimen kvar i sargat Venezuela

När sex månader gått sedan utmanaren Guaidó utropade sig till Venezuelas ledare sitter regimen fortfarande kvar, människor flyr och oppositionen börjar tröttna. Samtidigt väcker de Norgeledda samtalen nytt hopp i det svårt krisande landet.

Caracasbon Kevin Gonzalez letar efter mat i skräpet längs huvudstadens gator. Den djupa ekonomiska krisen i Venezuela har tvingat miljoner människor på flykt och de som är kvar i landet får kämpa för att få tag på mat, vatten, medicin och andra förnödenheter. Bilden är från den 16 juli.Bild: Rodrigo Abd/AP/TT
Han sägs se trött och härjad ut. Kanske inte så konstigt. Det senaste halvåret har Juan Guaidó, från hemliga platser och lånade kontor, lett oppositionen i ett land där tolv procent av befolkningen flytt och där hunger, elände, våld och oro blivit vardag. Men Guaidó hävdar att hans rörelse står stark.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen