Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera fritidshusinbrott

Fritidshusen är mest utsatta för inbrott under hösten, men inträffar också nu. De senaste dagarna anmäldes exempelvis ett i Klippan och ett i Örkelljunga.

På en adress utanför Ljungbyhed upptäckte en fritidshusägare från Köpenhamn på torsdagen att någon varit inne i både huset och en lada. Ägarna hade då varit borta ungefär ett dygn. Under tiden blev de av med en saxofon, två gitarrer, en stjärnskikare, en gräsklippare och en cykel.
I Västar Ringarp utanför Örkelljunga var det påhälsning någon gång mellan 8 och 18 juli i ett annat fritidshus. Ägarna, ett par från Ängelholm, vet inte vad som stulits, men det fanns brytmärken på ytterdörr och altandörr. I båda fallen hade tjuvarna vänt upp och ner på nästan allt.
I övrigt är det ganska lugnt när det gäller inbrott i fritidshus, säger polisens informatör Rickard Glantz. Säsongen för det ligger mer under hösten och vintern när husen står tomma.
– Däremot är det alltid bra med larm med åtgärd, om man har ekonomisk möjlighet. Man kan också sätta upp en kamera i huset. Det underlättar betydligt för utredningen, säger han.
Gå till toppen