Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Flera fritidshusinbrott

Fritidshusen är mest utsatta för inbrott under hösten, men inträffar också nu. De senaste dagarna anmäldes exempelvis ett i Klippan och ett i Örkelljunga.

På en adress utanför Ljungbyhed upptäckte en fritidshusägare från Köpenhamn på torsdagen att någon varit inne i både huset och en lada. Ägarna hade då varit borta ungefär ett dygn. Under tiden blev de av med en saxofon, två gitarrer, en stjärnskikare, en gräsklippare och en cykel.
I Västar Ringarp utanför Örkelljunga var det påhälsning någon gång mellan 8 och 18 juli i ett annat fritidshus. Ägarna, ett par från Ängelholm, vet inte vad som stulits, men det fanns brytmärken på ytterdörr och altandörr. I båda fallen hade tjuvarna vänt upp och ner på nästan allt.
I övrigt är det ganska lugnt när det gäller inbrott i fritidshus, säger polisens informatör Rickard Glantz. Säsongen för det ligger mer under hösten och vintern när husen står tomma.
– Däremot är det alltid bra med larm med åtgärd, om man har ekonomisk möjlighet. Man kan också sätta upp en kamera i huset. Det underlättar betydligt för utredningen, säger han.
Gå till toppen