Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Gamla bilar cruisade genom stan

På fredagen var det traditionsenlig kortege inför den stora motorträffen på Citadellet. Där fanns inslag av det franska bilmärke som fyller jämnt i år.

”Man känner inte fartguppen”, säger Jan-Åke Persson om sin bil inför cruisingen på Landskronas gator.Bild: Magnus Arvidsson
Vad är speciellt med din bil?
– Den gashydrauliska fjädringen. Man känner inte fartguppen, säger Jan-Åke Persson om sin Citroën DS '73.
Hemma i Borstahusen har han inte mindre än sex bilar av samma märke, som i år fyller hundra år jämnt. Det gör också minnet av Enoch Thulins dödsolycka på Landskronas varvsområde, och båda kommer att uppmärksammas på olika sätt under lördagens Thulinträff på Citadellet.
Som vanligt var det cruising dagen innan på motorträff, en kortege på Landskronas gator utan föranmälan. Här fanns allt mellan Saab Turbo från 1980-talet till en T-ford från 1924.
Cruising inför Thulinträffen LandskronaBild: Magnus Arvidsson
Vad är speciellt med din bil?
– Den är gammal. Det var den stora bilen då, den första som tillverkades på löpande band, säger T-fordens ägare Karl-Erik Nilsson från Kågeröd.
Han var liksom brodern Sven-Åke Nilsson tidstypiskt klädd inför cruisingen. Den här vintern har ägnats åt att rusta upp motorn.
– Det tog rätt lång tid. Om man inte stressar går det bra att få tag på delar, de tillverkas nya i Asien, säger han.
Lena och Karl-Gustav Persson i en Volvo duett, använd som transportbil på Weibulls i Landskrona samt med släp från Karl Jansson i Örja.Bild: Magnus Arvidsson
Bakom T-forden står en Volvo duett '62 i väntan på kortegestart. Bilen har lokal anknytning.
– Den har använts som transportbil på Weibulls, säger Lena Persson.
– Och släpet kommer från Karl Jansson i Örja, säger Karl-Gustav Persson.
Han har själv lagt nya bräder på flaket, men för övrigt är mycket original. Även om chassit är Volvos så har karossen från Gladsax satts på efteråt.
– Det finns bara denna i detta utförande, säger Lena Persson.
Thulinträffens projektledare Kalle Håkansson tror att det kommer att bli totalt cirka 300 fordon på evenemanget, som varar mellan klockan 10 och 16 på lördag på Citadellet.
Två, tre eller fler hjul. Alla sorters fordon var välkomna till cruisingen, som inte krävde föranmälan.Bild: Magnus Arvidsson
Bild: Magnus Arvidsson
Bild: Magnus Arvidsson
Läs också Dags för Thulinträffen – men först cruising genom stan
Gå till toppen