Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inställda Gyllene Tider-konserter sällsynta

Gyllene Tider har flyttat två konserter, eftersom Per Gessle är sjuk. Inställda konserter hör inte till vanligheterna för sångaren. Han har tidigare kämpat sig igenom diskbråck och ryggskott på scenen.

Gyllene Tider flyttar spelningar på grund av sjukdom. Arkivbild.Bild: Jonas Lindstedt/TT
”En inställd spelning är en spelning det också, eftersom det väcker känslor som saknad, irritation och bitterhet”, sade Ulf Lundell till Expressen en gång.
Den devisen kanske Gyllene Tider lutar sig mot, efter att ha lämnat återbud till fredagens uppträdande i Ronneby och lördagens i Kalmar.
”Med hög feber och influensa blev det tyvärr omöjligt att genomföra helgens två konserter och Per är givetvis förkrossad över detta men hoppas att få möta publiken i Ronneby och Kalmar på nya datum”, skriver arrangören Live Nation.
Per Gessle har inte för vana att ställa in spelningar. Enligt bandets hemsida har han under sina 40 år på scenen genomfört framträdanden med diskbråck, ryggskott och matförgiftning. Endast två gånger har han ställt in konserter – då på grund av att han har tappat rösten.
Enligt uppgifter till Sydöstran förväntades Gyllene Tider slå sitt publikrekord (11 868 personer) i Brunnsparken, Ronneby. Barometern skriver att cirka 15 000 biljetter var sålda till konserten i Kalmar.
Nya datum blir i stället 5 augusti i Kalmar och 6 augusti i Ronneby. Redan köpta biljetter är giltiga även till de nya datumen.
Gå till toppen