Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HIF:s nyförvärv spelklara mot AIK

Helsingborg har i dagarna värvat mittfältaren Daniel Hafsteinsson och den tidigare Manchester United-målvakten Anders Lindegaard.
Klubben har jobbat för att få nyförvärven spelklara till lördagens match mot AIK på Friends arena. På fredagsförmiddagen meddelade HIF på sin hemsida att övergångarna godkänts och att båda spelarna är tillgängliga omgående.
På hemsidan har HIF också förtydligat vad den menade med formuleringen om att kontraktet med Anders Lindegaard kan komma att brytas redan i närtid på grund av personliga skäl.
Ordförande Krister Azelius uttalar sig så här på hemsidan: ”Personliga skäl” innebär privata skäl som inte har med idrotten eller kontraktet att göra. Anders kan således inte bryta kontraktet för att gå till en annan klubb. Lika lite kan HIF bryta kontraktet för att hitta en annan målvakt. Avtalet är därmed bindande, men med en klausul som innebär att vissa privata förhållanden på Anders sida kan medföra att kontraktet inte kan fullföljas av honom och oss. Vore det inte för vår akuta målvaktssituation efter Kalle Joelssons skada, skulle vi sannolikt ha avvaktat med Anders till dess att de privata frågetecknen på hans sida var uträtade. Nu hittade vi en för båda parter acceptabel lösning, vilket vi är tacksamma för."
Gå till toppen