Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Inställda tåg – normal trafik tidigast söndag kväll

En nedriven kontaktledning på södra stambanan mellan Höör och Hässleholm började orsaka förseningar i tågtrafiken på fredagen. Det blir fortsatt förseningar och inställda tåg under helgen. Skånetrafiken sätter in ersättningsbussar på flera sträckor.

Förseningar i den skånska tågtrafiken är att vänta under helgen.Bild: Johan Nilsson/TT
– Det påverkar trafiken väldigt mycket, hela vår regionala trafik, även mellan Malmö och Lund, säger Magnus Andersson, Skånetrafikens verksamhetschef.
Resenärer får räkna med förseningar och inställda tåg på delsträckor. I vissa fall kommer buss att ersätta tåg och man kommer också att vända en del tåg som då kan gå på de sträckor av järnvägen som är i bruk.
– Det gäller att ha tålamod och vara rätt utrustad. Ta med något att äta och dricka, säger Magnus Andersson.
Bild: Bengt Arvidson
Enligt Skånetrafikens presstalesperson Anne Aobadia, är det fortsatt helt stopp i tågtrafiken mellan Hässleholm och Höör.
Stoppet påverkar också trafiken mellan Malmö och Alvesta/ Stockholm.
Tågen vänder nu i Eslöv istället för Höör.
— Pendelbussar kör nu sträckan Eslöv - Hässleholm via mellanstationer och direkt. Resande till Kristianstad hänvisas till pågatågen från Hässleholm, säger Anne Aobadia.
Bussar har ersatt även på sträckorna mellan Hässleholm och Höör samt Kristianstad och Höör under fredagen.
13.33 på eftermiddagen informerade trafikverket att trafiken kommer kunna återupptas tidigast klockan 19 på söndag.
– Vi fortsätter med samma upplägg så länge störningarna består, säger Magnus Andersson, Skånetrafikens verksamhetschef, på fredagskvällen.
Bussar kommer på lördagen ersätta på sträckorna mellan Malmö och Hässleholm med uppehåll i Lund, mellan Eslöv och Höör samt mellan Hässleholm och Kristianstad.
På natten mot lördagen meddelar Trafikverket att Öresundstågen kommer vara inställda mellan Malmö och Kristianstad under lördagen. Detsamma gäller Öresundståg på sträckan mellan Malmö och Hässleholm.
Pågatågen kommer vara fortsatt inställda mellan Höör och Hässleholm.
Även SJ:s snabbtåg på linjen mellan Malmö och Stockholm kommer vara inställda på delsträckan Malmö - Hässleholm.
Bild: Bengt Arvidson
Gå till toppen