Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man anhållen för våldtäkt på äldreboende

En man misstänks för att ha våldtagit en äldre kvinna på ett äldreboende norr om Stockholm. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
En man har anhållits misstänkt för att ha våldtagit en äldre kvinna på ett äldreboende norr om Stockholm, skriver Aftonbladet.
Personal larmade polis under torsdagen efter att ha upptäckt tecken på att kvinnan utsatts för sexualbrott. Mannen, som arbetat på boendet, greps och anhölls natten mot fredag.
– Den här personen har obehörigt dykt upp på boendet utanför sin ordinarie arbetstid. Det är en person som hade en extratjänst genom Arbetsförmedlingen, och den tjänsten har vi nu avslutat, säger kommunikationschefen på vårdbolaget som driver boendet till Aftonbladet.
Vårdbolaget har gett stöd till den drabbade och hennes närstående, och erbjudit personalen krissamtal. En internutredning har inletts.
Gå till toppen