Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Visst nappade det på Torekovs hamnfest

Torekovs hamnfest håller fast vid de klassiska inslagen. Under fredagen var det dags för krabbfisketävling.

Krabbfisketävlingen i samband med Torekovs hamnfest lockade 175 anmälda deltagare under fredagen. Några av dessa var Guido Stein, Olivia Stein, Sofia Stein och Thera Stein från Nederländerna som var på besök i Torekov.Bild: Michael Lundblad
Redan på torsdagen körde hamnfesten i gång och på fredagen var det bland annat dags för krabbfisketävling. En tävling som lockade 175 unga deltagare.
En av dessa var Adam Mälarborn som hade flera tips att ge när det kom till hur man hittar de största krabborna:
– Man ska vänta och ha tålamod. Krabborna tycker om sill, räkor och torskhuvuden. Det är kul att fiska, säger Adam Mälarborn.
Det gäller att hålla koll när krabborna tar betet och dra upp dem snabbt. Neo Moritz, Adam Mälarborn och Lovisa Mälarborn tittade lite extra.Bild: Michael Lundblad
Hinkarna på Torekovs bryggor fylldes på efter hand med krabbor från glada fiskare.
Lukas och Astrid Skog befann sig tillsammans med Astrid Cronholm på en av bryggorna. De hade sitt eget superbete. Det handlade inte om något från havet utan om bacon.
– Räkor är hårda men bacon är mjukt, säger Kristofer Skog.
Ett annat tips från deras sida var att försöka fiska långt ut.
– Det finns stora långt ut, säger Lukas Skog.
Intresset för krabbfisketävlingen brukar vara stort och så var även fallet under fredagen. Vinnaren skulle bli den som fick upp den största krabban. Tidigare har vinnarkrabban haft en vikt på cirka 90 gram.
Kan det vara vinnarkrabban som finns i någon av hinkarna?Bild: Michael Lundblad
Under lördagen fortsätter hamnfesten med bland annat Sankta Thoraloppet. Mats Karlsson från Torekovs idrottsklubb är festansvarig. Det är klubben som arrangerar festen sedan många år tillbaka.
– Nu har den funnits i 45 år. Det började med modevisning i annan regi. Sedan tog idrottsföreningen över. Den är viktig för vår ekonomi, säger Mats Karlsson.
Finns det några krabbor där nere? Lukas Skog och Astrid Cronholm tar en titt.Bild: Michael Lundblad
Enligt honom har föreningen kört efter samma mall när det kommer till festen under några år och det har fungerat bra. Det som kan vara svårt är att hitta personal som kan ställa upp.
Mats Karlsson uppskattar att mellan 2 000 och 3 000 personer passerar förbi festen under de tre dagar den pågår.
Något som växt särskilt mycket när det kommer till antalet deltagare är Sankta Thoraloppet där förhoppningen är att omkring 250 personer ska delta i år.
Algot Skog håller upp en riktig bjässe.Bild: Michael Lundblad
Det är Mats Karlsson som är ansvarig när det kommer till Torekovs hamnfest.Bild: Michael Lundblad
Gå till toppen