Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Milligan’s School tog revansch

Förra helgen blev det pannkaka för Milligan’s School och Ulf Eriksson i Årjängs stora sprinterlopp. På lördagen tog ekipaget revansch i Axevallalöpningen med 200 000 kronor i förstapris. Milligan’s School tog över ledningen efter 400 meter och var överlägsen till slut. Ulf Eriksson höjde högerarmen i luften i en segergest långt innan mål. – Segergesten kom spontant och det var mycket glädje i den, sade Eriksson.

I Årjäng i lördags valde Bollnäskusken fel väg på sista långsidan när han gick ut i tredjespår i rygg på en tröttnande Day Or Night In istället för att sitta kvar i andraspår. Milligan’s School tvingades ut i fjärdespår i sista kurvan och fick alldeles för långt till täten.
Nu var motståndet en aning enklare och Erikssons taktik stämde till ett hundra procent.
– Det gällde att komma före Jorma Kontios häst (Hachiko de Veluwe) från början och det lyckades. Sedan provade jag för spets och fick ta över ledningen utan problem, då kändes det bra. Det blev ett behagligt tempo och hästen kändes väldigt bra hela vägen.
Milligan´s School avslutade sista kilometern på lite under 1.10. Amerikafödde sexåringen drygade hela tiden ut försprånget till dom övriga och segermarginalen blev hela sju längder. Vinnartiden var goda 1.12,2/2 640 meter autostart.
I fjol vann Milligan’s School storloppet Sundsvall open stort på Bergsåker. I år har han vunnit Jämtlands stora pris i Östersund. Och han är redan inbjuden till Åby stora pris om tre veckor. Där möter han bland andra franske topphästen Bold Eagle och svenske stjärnan Propulsion.
Tränaren Catarina Lundström var väldigt nöjd med sin häst efter årets fjärde seger – och en inbjudan av Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.
– Milligan’s har verkligen utvecklats det senaste året. Vi var lite missnöjda efter fyraårssäsongen då han galopperade bort sig en del. Nu är han jättefin och han klarar av alla distanser, sade Lundström.
Gladast V75-vinnare var Ina Aho som vann lärlingsloppet med Callmesally. Pappa Mikko tränar och köpte in stoet i april. Hon har nu gjort sex starter och tagit tre segrar. Vinsten i V75-4 var värd 125 000 kronor och stoet har redan betalat sig.
Publiken uppgick till hela 11 800, vilket är en uppgång med två tusen personer jämfört med i fjol.
Det är numera svårt att locka publik till landets travbanor. De flesta läktare gapar tomma. Svensk Travsport (ST) vill förstås ha mesta möjliga publik på varje tävlingstillfälle. Men ST:s största motståndare är Kanal 75 som ägs av ST och som producerar tv från varje travtävling. Sändningen håller hög klass och många väljer numera att sitta hemma och spela via dator och mobiltelefon. Det är en strategi som spelbolaget ATG, som också ägs av ST, länge har haft.
Gå till toppen