Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Drömmål och straffräddning bakom Häckenvinst

En straffräddning av Peter Abrahamsson och ett drömmål av Erik Friberg. Det låg bakom Häckens andra raka seger – och Sundsvalls elfte i följd utan vinst i fotbollsallsvenskan.
– Jag tänkte inte alls, säger Friberg till C More om sin volleyträff.

Häckens Peter Abrahamsson höll tätt mot Sundsvall efter en straffräddning.Bild: Erik Mårtensson/TT
Sundsvalls säsong blir bara motigare och motigare.
Den ekonomiskt hårt prövade Norrlandsklubben, som tidigare i sommar tvingades sälja sin skyttekung Linus Hallenius, har varit en stor besvikelse hittills – och efter elfte matchen i följd utan seger mot Häcken börjar degraderingshotet bli allt mer påtagligt.
Hemma på NP3 arena fanns definitivt möjligheter att få till ett trendbrott. Men inte heller denna gång gick det Sundsvalls väg.
– De (Sundsvall) är bra på att rulla boll, men det händer inte så mycket, konstaterar Erik Friberg.
Inte ens en tveksamt dömd straff var till gagn för de blåklädda efter att Häckens målvakt Peter Abrahamsson rivit ned anfallaren Peter Wilson, till synes, utanför straffområdet.
Maic Sema steg fram men slog inte till bollen bättre än att Abrahamsson kunde revanschera sig med en fin räddning.
Matchens enda fullträff stod i stället gästerna för i den andra halvleken – och det med betoning på just fullträff.
I matchminut 59 fick Häcken en hörna som nickades undan av hemmalaget. Faran var dock inte över för utanför straffområdet stod 33-årige mittfältsveteranen Erik Friberg redo – och pangade in bollen i nät via en helvolley.
– Jag tänkte inte alls. Jag gör ett mål per säsong ungefär och det är skönt när det innebär att man tar ledningen med 1–0, säger målskytten.
– Vi vinner och det känns perfekt.
Ja, för 0–1 på resultattavlan stod sig sedan matchen ut, vilket gör läget än skrynkligare för Sundsvall i botten av tabellen. Laget ligger på kvalplats, på samma poäng som AFC Eskilstuna (näst sist) och Falkenberg (sist), och det med två matcher fler spelade.
Häcken däremot avancerar efter segern till tredje plats i den övre halvan av tabellen.
Gå till toppen