Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flerfamiljshus totalskadat efter brand

En brand bröt ut i ett flerfamiljshus i centrala Eksjö på fredagskvällen. Räddningstjänsten har jobbat hela natten med att släcka den sista glöden.Bild: Fritzon /TT
Den brand som bröt ut i ett flerfamiljshus i Eksjö vid 17.30 på fredagskvällen var vid femtiden på lördagsmorgonen släckt. Räddningstjänsten uppger att byggnaden är totalskadad, antingen på grund av att det har brunnit eller på grund av vattenskador.
– Vi är 20 personer som har hållit på hela natten. Vi slog ner de öppna lågorna vid elvatiden i går kväll, sedan har vi haft glödbränder i natt som vi har jagat, säger Jörgen Franzén, nattens räddningsledare vid räddningstjänsten i Eksjö.
Huset kommer att vara under bevakning hela dagen för att förhindra att det blossar upp igen.
I den branddrabbade byggnaden finns ett tiotal lägenheter. Boende evakuerades till en frikyrka i närheten. Även boende i två intilliggande fastigheter evakuerades, men de fick återvända under natten.
Ett viktigt meddelande till allmänheten, ett så kallat VMA, gick ut till alla som befann sig i området och uppmanade alla att gå inomhus, och att stänga alla dörrar, fönster och ventilation. Vid sextiden på lördagsmorgonen var VMA:t fortfarande kvar.
Ingen person har rapporterats skadad.
Gå till toppen