Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Här är största VM-stjärnorna

Han är amerikanen som kan bli den nye Michael Phelps. Hon är svenskan som kan bli historisk. Här är de fem största stjärnorna i VM i simning.

Amerikanen Caeleb Dressel, här på plats i sydkoreanska Gwangju, är en av stjärnorna att hålla ögonen på i sim-VM.Bild: Lee Jin-Man/AP/TT
Natten till söndagen drar det i gång.
Bassängsimningen startar i sim-VM i sydkoreanska Gwangju och TT listar fem stjärnor att hålla ögonen på under veckan:
Katie Ledecky, USA, 22 år.
Medaljmaskinen från Washington DC har fem OS-guld och 14 VM-guld i karriären. Tog guld på 400, 800 och 1 500 meter fritt samt två lagkapper 2017, men missade lite överraskande på 200 meter fritt.
Siktar på revansch den här gången i ett stjärnfyllt startfält där ju bland annat Sarah Sjöström tillkommer.
Tog OS-guld i London 2012, på 800 meter fritt, redan som 15-åring.
Katinka Hosszu, Ungern, 30.
Den ungerska järnkvinnan – hon kallas ”Iron Lady” och har skyddat det varumärket – gör verkligen skäl för namnet. Har alltid haft digra program men nöjer sig den här gången med fyra distanser, 200 och 400 meter medley samt 100 och 200 meter ryggsim.
Vann båda medleydistanserna på hemmaplan i Budapest 2017. Har vunnit tre OS-guld och sju VM-guld i karriären.
Sarah Sjöström, Sverige, 25.
Utsågs till bästa kvinnliga simmare på VM 2017 efter sina tre guld, ett silver och två världsrekord. Ställde då upp i fyra grenar men har nu adderat 200 meter fritt till sitt program.
Kan bli historisk som den första kvinnan i historien som vinner fem VM-guld i en och samma gren om hon lyckas på 100 meter fjäril där hon vann 2009, 2013, 2015 och 2017. På herrsidan har en enda simmare klarat den bedriften – OS-kungen Michael Phelps på 200 meter fjäril.
Caeleb Dressel, USA, 22 år.
Tog sju guld, tre individuella och fyra i lagkapp, på VM i Budapest och utsågs till bästa manliga simmare. Med sju guld tangerade han Michael Phelps VM-guldrekord från 2007 och nu spekuleras det i om han även kan tangera Phelps OS-rekord med åtta guld under ett och samma spel i Tokyo nästa år. Vann 50 och 100 meter fritt samt 100 meter fjäril individuellt senast, nu ställer han också upp i 50 meter fjäril.
Adam Peaty, Storbritannien, 24 år.
Världens bröstsimkung slår världsrekord titt som tätt när han jagar guld i mästerskap. I fjol på EM slog Peaty till på 100 meter bröstsim och i OS i Rio slog han till två gånger. Har slagit världsrekord fyra gånger på 100 meter bröstsim och lika många gånger på halva distansen.
Dags igen när han ska försvara sina VM-guld på båda distanserna från 2017? Har fem VM-guld och ett OS-guld.
Gå till toppen