Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Norén vägrar att ge upp

Henrik Stenson har gett upp. Men Alex Norén är efter sin runda inställd på att fortsätta jaga segern i British Open. – Man kan ha en drömrunda, skjuta två under och vinna hela skiten, säger han.

Alex Norén ligger tio slag efter ledaren Shane Lowry inför sista rundan i British Open.Bild: Christer Höglund
Henrik Stensons birdie på 18:e hålet innebär att han är sex under par inför avslutningen av British Open på Royal Portrush.
Kort därefter sänkte Alex Norén putten på sista hålet, noterade par och är därmed samma antal slag under par som sin landsman.
Där slutar dock likheten mellan svenskarna.
Stenson har nämligen gett upp – medan Norén fortfarande är inställd på att jaga segern.
– Det var helt okej, jag är hyfsat nöjd, säger han efter tredje rundan på Nordirland och konstaterar:
– Det finns en chans.
TT: Var går gränsen för att man fortfarande ska ha chansen?
– När det är schysta förhållanden, när man vet hur alla kommer att spela är det sex, sju eller åtta slag. Det kan vara mer än så. Men i morgon vet man inte (om söndagens väder). Man kan ha en drömrunda, skjuta två under och vinna hela skiten, säger han.
Det visade sig bli fler än sex, sju eller åtta slag.
Då irländaren Shane Lowry gjorde en stark tredjerunda med åtta birdies är han 16 slag under par – hela tio bättre än Norén – inför avslutningen på Nordirland.
Gå till toppen