Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu fortsätter bygget i Nyvång

Startbesked har beviljats för de stoppade husbyggena på Bunkegatan.

Husbyggena i Nyvång stoppades den 15 maj. (Arkivbild)Bild: Jakob Thorell
Det var i mitten av maj som Åstorps kommun stoppade byggandet av åtta parhus på Bunkegatan i Nyvång. Anledningen var att byggandet påbörjats innan byggloven för fastigheterna hade blivit klara.
Kommunen beviljade byggloven i slutet av juni och nu har tiden för att överklaga gått ut. I måndags lämnade kommunen startbesked till entreprenören och byggandet har nu tagits upp på nytt.
Parallellt med själva bygglovsansökan har kommunen också drivit ett ärende om att ta ut sanktionsavgift för den för tidiga byggstarten. Inledningsvis tog entreprenören på sig ansvaret och skulle därmed bli den som betalade sanktionsavgiften som satts till 343 868 kronor.
När ärendet diskuterades bedömdes det att det fanns en risk att sanktionsåtgärderna inte skulle gå igenom. Därför valde man att återremittera ärendet och istället låta fastighetsägaren stå som ansvarig.
– Sanktionsärendet kommer att tas upp på byggnadsnämndens möte i augusti eftersom fastighetsägaren måste få möjlighet att yttra sig innan beslutet tas, säger byggnadsinspektör Julia Engström på Åstorps byggkontor.
Husen på Bunkegatan beräknas stå klara för inflyttning till årsskiftet. De åtta parhusen blir dock inte de enda byggnader som uppförs vid Bunkegatan.
– Framöver kommer det att byggas ytterligare hus i det här området. Flera privatpersoner har också köpt mark här för att bygga bostäder, säger Jullia Engström.
Gå till toppen