Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Slog sin lärare – nu döms 17-åringen

En elev på en skola i Landskrona utdelade tre slag mot en lärare innan han stoppades. Nu döms han till ungdomsvård för bland annat misshandel, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott.

Eleven slog läraren flera gånger innan någon hann ingripa. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Bild: Mårten Svemark
Det var i april förra året som en lärare på en skola i Landskrona tillrättavisade en elev efter ett bråk.
När läraren senare mötte eleven, en i dag 17-årig pojke, under en rast slog han till henne på handen och armen. Eleven ska därefter ha slagit eller knuffat läraren i nacken, följt av ett knytnävsslag mot överkroppen.
Eleven nekar till brott och menar att han slagit läraren med öppen hand som en form av självförsvar då hon hällt kaffe över honom.
Lärarens beskrivning av händelsen styrks dock av en annan lärares vittnesmål och eleven döms därför av Lunds tingsrätt för misshandel av normalgraden.
Pojken döms också för ringa narkotikabrott, våldsamt motstånd och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.
De tre senare brotten inträffade den 14 februari i år då 17-åringen omhändertogs av polis eftersom han misstänktes vara narkotikapåverkad.
Samtidigt noterade polisen även ett knogjärn under bänken där pojken suttit, men som inte varit där när polisen först dök upp.
Under ingripandet blev pojken upprörd och började göra motstånd. Han lyckades kränga sig ur jackan och sprang från platsen.
Om pojken hade varit vuxen hade han dömts till ett kortare fängelsestraff för de fyra brotten. På grund av sin ålder döms han istället till ungdomsvård med särskild föreskrift.
Han ska också betala 5 500 kronor i skadestånd till läraren.
Gå till toppen