Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stenson om jakten: Det går inte att vänta

Fem slag efter tätduon i British Open. I eftermiddag inleder Henrik Stenson och Alex Norén jakten på JB Holmes och Shane Lowry.
– Det går inte att vänta på att andra ska göra misstag, du måste göra birdies när möjligheten ges, säger Stenson.

Henrik Stenson är fem slag från ledning i British Open.Bild: Jon Super/AP/TT
JB Holmes, USA, och Shane Lowry, Irland, delar på ledningen i British Open. Efter två speldagar är duon åtta under par och ska i fortsättningen först och främst hålla undan för närmast jagande Tommy Fleetwood och Lee Westwood.
Men det är flera som jagar.
Och två av dem är svenskarna Henrik Stenson och Alex Norén.
– Jag gillar att ligga i ledning för då vet jag att de andra behöver spela bättre än jag för att komma ikapp, och det är lite samma här: jag behöver göra fler birdies än de som är där framme, säger Stenson.
43-åringen tycker att den täta resultatlistan, där det inte skiljer många slag mellan stora delar av startfältet, bör kunna resultera i en snabb klättring.
– Möjligheten finns, säger han.
– Jag vet inte hur väderprognosen ser ut, vad väder och vind och annat kan göra, för det påverkar också hur man kan attackera och spela.
Norén anser att han har spelat bra nog för att vara flera slag under par, och för att lyckas med det i dag valde han att träna lite extra kort efter gårdagens runda.
Men han vet om att det kommer att bli svårt att ta in slag på Holmes och Lowry.
– Om det blir blåsigare finns det större chans att klättra lite lättare, men banan spelas inte jättelätt, det ser man på resultatet. Åtta under i det bästa vädret vi kanske har haft i en ”British” någonsin. Det kommer inte bli superlätt, säger han.
Fakta

Svenskarna speltider

15.10: Henrik Stenson och Webb Simpson, USA.

15.20: Alex Norén och Dustin Johnson, USA.

Ledarbollen med JB Holmes, USA, och Shane Lowry, Irland, går ut klockan 16.50.

Gå till toppen