Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vela: ”Vi andra inte i samma liga som Zlatan”

Zlatan Ibrahimovic kände sig förolämpad över att bli jämförd med Carlos Vela. Den mexikanske skytteligaledarens svar? En hyllning till svensken. – Bara Messi och Ronaldo är bättre än honom. Resten av oss är inte ens i samma liga, säger Vela enligt ESPN.

Zlatan Ibrahimovic visade att gammal är äldst med sina tre mål i Los Angeles-derbyt.Bild: Kelvin Kuo/USA Today Sports/TT
Försnacket inför helgens så kallade ”El Trafico”, MLS-derbyt mellan Los Angeles Galaxy och Los Angeles FC, handlade främst om en sak: uppgörelsen mellan Zlatan Ibrahimovic och skytteligaledaren Carlos Vela.
Den 37-årige svenske anfallaren gick odiskutabelt vinnande ur den fajten när han avgjorde matchen med ett hattrick i 3–2-segern.
Så väl före som efter derbyt svarade Zlatan syrligt på hur han såg på påståendet att 30-årige Vela skulle vara den bättre av de båda spelarna.
– Var snäll och förolämpa mig inte, jag behöver inte bevisa någonting, sade Ibrahimovic på presskonferensen efter matchen i Carson, Kalifornien.
– Jag har stor respekt för Vela, han är en bra spelare. Men ni gjorde ett misstag. Ni jämförde honom med mig, det var ert största misstag.
Carlos Vela, som leder skytteligan i MLS klart med sina 21 mål (fem fler än Zlatan), och gjorde LAFC:s båda mål i derbyt fick efteråt chansen att replikera på svenskens utspel.
– Att hålla på att jämföra skulle vara brist på respekt mot honom, men om man tittar på statistiken och bortser från ålder och allt det där så är jag bättre än honom just nu. Det är verkligheten, säger Vela enligt ESPN.
Sett till helhetsbilden går det dock inte att jämföra de båda spelarnas karriärer, understryker han.
– Och angående resten så har han varit Zlatan och bara (Lionel) Messi och Cristiano (Ronaldo) är bättre. Resten av oss är inte ens i samma liga.
Trots derbyförlusten leder fortfarande LAFC den västra konferensen i det amerikanska ligaspelet, nio poäng före LA Galaxy.
Gå till toppen