Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Imenella: ”Allsång är heligt”

Peppad och nervös på samma gång. Imenella hoppas få sjunga en trallvänlig Per Gessle-dänga i sin allsångsdebut. Vilka egna låtar som artisten kommer att framföra i veckans avsnitt av ”Allsång på Skansen” vill hon dock inte avslöja.

Imenella medverkar i "Allsång på Skansen" för första gången. Programmet ligger henne varmt om hjärtat, inte minst sedan åren då hon arbetade inom hemtjänsten. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
När Imenella i vintras mottog en Grammis i kategorin årets nykomling tillägnade hon utmärkelsen uppväxtorten Tensta. När hon fick frågan om att för första gången medverka i ”Allsång på Skansen” blev hon ”fett glad”, berättar hon.
– Jag trodde typ inte att det skulle hända. Jag rappar och min musik är ganska unik och jag har tänkt att jag kanske inte platsar, men nu har jag bestämt att: jo, jag förtjänar att vara här precis som alla andra, säger Imenella och fortsätter:
– Att det är olika artister men olika genrer, det är väl det som gör att programmet utvecklas och det tycker jag är jätteviktigt.
Imenellas musikaliska genombrott kom med singeln ”Chagga” som gavs ut i augusti förra året och som i skrivande stund har fem miljoner spelningar på Spotify.
I juni i år kom sedan hennes första ep, ”Tro”. Inför allsångsdebuten känner hon en stor men hanterbar nervositet.
– Det kommer att vara kaos, men jag har övat inför detta i hela mitt liv så jag kommer även att vara lugn och sansad, säger Imenella.
”Allsång på Skansen” ligger henne varmt om hjärtat. Hon kallar det för ett kulturarv som hon gläds åt att nu få bli en del av.
– Jag jobbade på hemtjänsten i åtta år och alla som har jobbat inom vården vet att allsång är heligt. Klockan åtta varje kväll satt jag med någon favorittant eller favoritgubbe och tittade på allsången, så det står mig väldigt nära, säger Imenella.
Imenella vill bjuda publiken på ”en storslagen show med mycket dans” och kommer att arbeta intensivt för att uppfylla sin vision.
– Det här är lite annorlunda jämfört med vad jag har gjort tidigare. Det blir mitt andra tv-uppträdande, P3 Guld var mitt första. Jag tror att man ibland behöver den här ”pushen”, något att vara nervös och jobba hårt inför, säger Imenella.
Att välja låt ur allsångshäftet ser hon fram emot – och hon har redan sina önskemål klara.
– Jag har valt tre, men jag har inte fått veta än vilken jag ska köra. Jag hoppas att jag får Per Gessles ”Här kommer alla känslorna (på en och samma gång)”. Jag minns att den gick överallt när den kom och att den påminde mig om sommaren och att man var glad och sjöng på de orden, säger Imenella.
Fakta

Kommande artister

23 juli: Imenella, Sven-Ingvars, Åkervinda, Smith & Thell.

30 juli: Adrian Angelico, Maxida Märak, Orup, Icona Pop, Duncan Laurence.

6 augusti: Janice, Miriam Bryant, Oscar Stembridge, Philip Jalmelid med ensemble från musikalen "Så som i himmelen".

13 augusti: Gammal, Norlie & KKV, Lukas Graham, Sissel Kyrkjebø.

Gå till toppen