Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lärare kan vinna Visa vägen-pris

Resurslärare Anders Stålhandske och idrottslärare Krister Stjärnkvist på Parkskolan i Teckomatorp är finalister till Visa vägen-priset i Skåne.

Elever på Parkskolan i Teckomatorp gympar tillsammans med äldre på Ängslyckan.Bild: Sven-Erik Svensson
Visa vägen-priset delas ut av Samhall till arbetsgivare och eldsjälar som medverkar till att minska utanförskapet för personer med funktionsnedsättning.
– Det känns helt fantastiskt att vi har nominerats till det här priset. Det är ett erkännande på att vi jobbar med rätt saker, säger Anders Stålhandske, resurslärare på Parkskolan i Teckomatorp.
Han och Krister Stjärnkvist, idrottslärare på Parkskolan, ligger bakom projektet där eleverna på Parkskolan anordnar regelbundna gympapass på ett LSS-boende i Teckomatorp. Det är tack vare den satsningen som kollegorna nu har chans att vinna i kategorin Årets eldsjäl.
– Tyvärr är inte personer med funktionsnedsättningar en självklar del av samhällsbilden. Genom att låta eleverna träffa de här människorna på det här viset byggs respekten för allas lika värde upp från väldigt ung ålder, förklarar Anders Stålhandske.
Kollegorna Anders Stålhandske och Krister Stjärnkvist hoppas att Parkskolans projekt ska sprida sig till andra skolor.Bild: Foto: Privat
Parkskolan har under året fått väldigt stor uppmärksamhet för just det här projektet, där eleverna även anordnar gympapass på det särskilda boendet Ängslyckan i Teckomatorp.
– Det är helt frivilligt för eleverna att delta, men det är jättemånga som vill vara med. Det är fantastiskt roligt, och vi ser verkligen hur barnen växer genom det här projektet, säger Anders Stålhandske.
Vad skulle en vinst betyda för er?
– Det skulle såklart betyda jättemycket. Förhoppningsvis skulle det också bidra till att projektet sprids till andra skolor och andra kommuner, säger Anders Stålhandske.
Skulle han och Krister Stjärnkvist vinna regionpriset går de vidare till den stora nationella finalen i Stockholm den 25 november.
Gå till toppen