Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Måltidsvärd på Ängelholms sjukhus: ”Patienter brukar säga att det är rena restaurangmaten”

De flesta sjukhusen i Skåne får sin mat levererad kall efter att sjukhusköken lagt ner. Så är det inte i Ängelholm. Där rörs det fortfarande i grytorna, och maten håller en sådan nivå att ett drygt hundratal matgäster betalar för den. Varje dag.

I Ängelholms sjukhuskök är de tio stycken som lagar mat. Christina Henriksson och Eva Jonsson är två av dem.Bild: Moa Dahlin
När Petter Freiberg gör smulpaj yr det mjöl från köksassistenten. Pajen ska serveras till morgondagens lunchdessert som med tanke på årstiden ska vara somrig, en jordgubbs– och rabarberpaj.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen