Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Många döda i flygräd mot grönsaksmarknad

Många har dött i en flygräd mot en marknad i Syrien.Bild: TT
Minst 40 personer har dödats i flygräder i nordvästra Syrien på måndagen, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Ytterligare minst hundra människor har skadats.
De flesta offren är civila som dödades i en flygräd mot en grönsaksmarknad i staden Maaret al-Numan i den oroliga provinsen Idlib, uppger SOHR. Flygangreppet tros ha utförts av ryska styrkor. Moskva förnekar dock inblandning.
Attacken kommer dagen efter att flera flygangrepp i och omkring Idlib kostade 18 personer livet, däribland en journalist i 20-årsåldern som arbetade för civilförsvarsorganisationen Vita hjälmarna.
Under ett besök i Damaskus på måndagen uttryckte Vatikanen genom ett brev från påven sin oro för den humanitära situationen i Syrien, framför allt för den civila befolkningen i Idlib.
Bombningarna har sedan i våras intensifierats i Idlib, med fler än 600 civila dödsoffer, enligt SOHR. Kriget i Syrien har sedan starten 2011 krävt närmare 400 000 människoliv och drivit miljoner på flykt.
Rättad: I en tidigare version förekom en felaktig uppgift om antalet flyganfall på söndagen.
Gå till toppen