Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rånet mot Röstångabutik mot sin lösning

Två män greps på fredagen i Eslöv och Perstorp. I helgen häktades de på sannolika skäl för förra måndagens rån mot Ica-butiken i Röstånga.

Det var på måndagseftermiddagen, kring klockan 16.30, i förra veckan som två maskerade män med bil dök upp vid Ica-butiken i Röstånga.
De hade med sig någon form av tillhyggen, gick in i butiken och hotade personal. Männen tilltvingade sig 2 000–5 000 kronor i kontanter innan de försvann från platsen. Enligt ett vittne körde de mot Ljungbyhedshållet.
Ingen skadades fysiskt vid rånet. Polisen fanns på plats i flera timmar i jakten på rånarna, bland annat med hjälp av hundpatrull. Polisen har också gått igenom övervakningsfilmer.
Nu kan de misstänkta rånarna vara fast.
– Utredningen har gjort att vi på fredagsmorgonen kunnat gripa en man i Perstorp och på eftermiddagen en i Eslöv, säger Richard Glantz vid polisens pressavdelning.
Männen, 24 respektive 23 år gamla, greps odramatiskt och anhölls senare.
Männen häktades i helgen vid Lunds tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för rån.
Läs också Livsmedelsbutik i Röstånga rånad – två gärningsmän försvann med kontanter
Gå till toppen