Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Simmade ensam – vidare ändå

Simone Sabbioni fick simma helt ensam, men tog sig ändå vidare från försöken på 100 meter ryggsim.Bild: Mark Schiefelbein/AP/TT
I ensamt majestät och till publikens jubel simmade italienaren Simone Sabbioni sig till en semifinal på 100 meter ryggsim.
Sabbionis startanordningen gick sönder och därför fick han simma om – helt själv.
Faktum är att startanordningen som ryggsimmarna använder gick sönder en andra gång när han skulle simma på nytt. Men det blev tredje gången gillt.
Sabbioni visade att ensam också kan vara stark. Han fick 13:e tid sammanlagt med 53,85 och tog sig till eftermiddagens semifinal.
– Jag var väldigt fokuserad på att göra en bra start, men så ramlade startanordningen ned och jag tänkte ”vad händer?”. Jag såg att det var problem i andra heat också, men jag är väldigt glad att jag gick vidare, sade Sabbioni till simsajten swimswam.com.
Den 22-årige Sabbioni, som deltog i OS 2016, har sedan tidigare ett EM-brons på 100 meter ryggsim i långbana.
Gå till toppen