Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fredrik Azelius: "Vi tappar en offensivt duktig spelare"

Hemlängtan anledningen till att Linus Dahlström återvänder till moderklubben.

Linus Dahlström.Bild: PETER SKAUGVOLD
Han skrev på i april, men under tisdagen kom det överraskande beskedet att Linus Dahlström lämnar FC Helsingborg redan innan säsongen dragit i gång.
– Självklart hade vi velat ha kvar Linus, i och med att vi värvade honom inför säsongen. Men han uttryckte redan tidigt att han hade hemlängtan och då ville vi hjälpa till att hitta en bra lösning så att han kunde flytta hem och vi kunde hitta någon annan om vi känner att vi behöver det. Det är tråkigt, men vi fick till en bra deal med både Linus och klubben han gick till så vi är nöjda, säger FCH:s klubbchef Fredrik Azelius.
Linus Dahlström kom till FCH från norska Sandnes i mitten av april. 24-åringen skrev på ett kontrakt på två år, men kommer alltså redan nu att lämna klubben. Forwarden återvänder i stället till sin moderklubb Nykvarn, som spelar i allsvenskan.
– Vi tappar en offensivt duktig spelare som vi trodde kunde göra en hel del poäng åt oss. Nu får någon annan kliva in och göra det jobbet istället. Det har vi redan i truppen och vi kikar lite på om vi kan få in något annat också, säger Fredrik Azelius.
Tidningen har utan framgång försökt att nå Linus Dahlström.
Gå till toppen